Barcelona


Najslabše je imeti na voljo internet, ko te prime, da bi malo zamenjal jutranji razgled z okna. Ne vem kako so to počeli včasih ali kako to počno drugi, mene najprej odnese na Ryanairo-ovo spletno stran ali na karto Slovenije in že rudarim za hostli, avtobusi, podzemnimi...v primeru naše kure seveda za gostišči, izletniškimi točkami, vremensko napovedjo...















Ker je včasih od vsega tega tudi kaj rezultatov (razen adrenalina pred spanjem) dajem tokrat na ogled zimsko Barcelono, ki je tudi pozimi bahaško polna svežega sadja in z 10+ po g. Celziju tudi precej bolj življenjska kot so decembri pri nas.


Priprave na hitro: hostel - San Jordi - blizu Sagradi Familji; 2x nočitev brez zajtrka, let: Graz - Barcelona (Girona), sprintana mapa podzemne, sprintane "must see" znamenitosti, prebranih ene 20 spletnih strani na to temo, dopust v službi.... to je to.

Barcelona je najlažje obvladljiva s podzemno železnico in je kot vsako drugo milijonsko mesto sestavljena iz karizmatičnega starega jedra, modernega finančnega dela in obrobja, ki je predvsem stanovanjsko - spalno območje. Osebno mi je všeč arhitektura oz. urbanizem, ki so se ga poslužili pri načrtovanju, saj so ohranili široke površine za pešce, polno je zelenih platojev, parkov, drevja... Poleg vseh znanih lokacij za ogled je zanimiv predvsem način življenja; neuradna siesta, veliko skuterjev, malih avtov, podzemnih garaž, malih trgovinic z živili ....

Dežja ne poznajo, saj ploha za njih ni dež, ker traja največ 15 min in se sploh ne ubadajo s tem. V času obiska je bil Ronaldinho vroč, kar se je videlo na izložbah, stenah in TV-jih, ki se jih je dalo videti vsak dan. Pred Nou Campom je ves čas polno ljudi, navijačev, ki čakajo, da vsaj skozi avtomobilsko šipo vidijo svojega idola, Barcelonin gift shop je založen z že prav neverjetnimi predmeti, kamor so uspeli odtisniti logo nogometnega kluba (kopalni plašč, vžigalniki, obtežilniki za papir ...)

Domačini se kaj preveč ne zmenijo za turiste, so pa prijazni če kaj rabiš in nisi vsiljiv. V kolikor še razdereš kakšno po špansko pa ste že skoraj stari znanci.
To je to.....Barcelona v dveh dobrih dneh.....če želiš spoznati mesto veliko premalo, za pobeg čez vikend.....povsem dovolj.

Aja, zakaj je najslabše imeti internet pri roki v času popadkov po potovanjih? Izbira "not to go" enostavno ni opcija :)

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

že čakamo prve "prave" objave

AndrejK pravi ...

no, sej tale ni izmišljena :)

Anonimni pravi ...

to že, ni pa aktualna :P