14-LKT Kambodzaaaa - Phnom Pehn

Jutranji let je minil b.p., na letaliscu v Phnom Pehnu je v nas butnil malo bolj vroc in vlazen zrak in obcutek generalne revscine v drzavi....cariniki si te podajajo kot vreco krompirja, naceloma pa gre hitro in brez pregledov. Uradna valuta je menda rial - neuradna pa uncle sam. Zanimiv je bil tudi prevoz do guest hous-a, v minibusu je voznik najprej sezidal zid med njim in nami z naso prtljago,

potniki pa smo se zgnetli na cca. 4m2.

Pot je na zacetku se obetala, ceprav je mesto precej revno za prestolnico - tudi moseja je od blizu v precej klavrnem stanju.

Po programu je sledil ogled muzeja genocida rdecih kmerov, povzrocenega med leti 1974 in 1978 ce se ne motim...Na sliki je primer sobe za mucenje, kjer so s skrajno bolecimi metodami izsiljevali lazna priznanja sodelovanja z nasprotno stranjo.
Slika spodaj ne rabi posebne razlage....

Cca. 30 minutna voznja nas je pripeljala se do Polja smrti, kjer so izmucene talce usmrtili in pometali v jame....

V spomin (in opomin, kako ze recejo) je na tem mestu postavljena STUPA, spomenik - kostnica, ki prica o dogodkih v sedemdesetih.

Seveda imajo tudi zelo pomenljive opozorilne table.....

Pot domov je ponovno postregla s srhljivko st.1 - Prometnim kaosom, ki, ce ga ne vidis, ne mores razumeti in razloziti....

Malce zamorjen post, se strinjam, glede na to, da smo v zelo zanimivem hostlu ob reki mekong, da je noc se mlada in da se nismo utrujeni, bo verjetno generalno vzdusje se zrastlo :)

2 komentarja:

ALBIN pravi ...

Ja ful dober se mate. Lepo pozdravi vse še posebej JELČICO ....

Lep pozdrav vsem iz Slovenije

AndrejK pravi ...

O Albin, pozdravljen!! Ja, Jelica vlada :) Mamo obljubljen piknik pri njej v Smartnem!! Se vidimo tam!