19-LKT Svetišče tigrov

Verjetno najbolj pričakovan trenutek mnogih v skupini je bil obisk svetišča tigrov. Mnogi ste verjetno videli fotografije, kjer se oseba fotografira zraven te mogočne živali. Vsi smo bili malo napeti, ko smo se pričeli vzpenjati proti kanjonu, kjer med 13 in 16h počiva cca. ducat tigrov različnih starosti.

Protokol je kar natančen in tudi malo ekonomsko naravnan; postaviš se lahko v eno izmed dveh vrst (prva je vključena v ceno osnovne karte), druga pa se plača še dodatnih 1000 bahtov (30 usd), kjer ti omogočijo fotografiranje s tigrom v naročju, v objemu, itd....ves denar seveda za namene vodenja svetišča.

Protokol je zahteven; nihče ne more prosto hoditi po kanjonu, po vsakega pride vodič, ki te vodi od živali do živali - te tudi fotografira - sam ne smeš/moreš.
Na voljo imaš 5 ali 6 lokacij, kjer živali ležijo in spijo ali dremajo.....mnogo je domnev in razprav, da so živali omamljene, drogirane itd...Hm, ne vem, nisem strokovnjak, svetišče je postavil menih, ki je te živali še kot mladiče začel vzgajati v budističnem duhu.....ne vem, nagon je le nagon in ko se taka žival samo premakne je fotografiranec za 1000 bahtov "poletel" iz naročja.....no, gazda ga je umiril....tigra namreč.

Skupen vtis je vsekakor mogočen, če odvzameš črne misli o tem, kako za vraga so tako mirni in nenapadalni.....

Pridne mice mace :)

6 komentarjev:

Unknown pravi ...

Ojla,
Kok cortkani tigrčki! meni je ful žal da sem to zamudila!
sem pa počekirala še slikce iz severa in morm rečt, da ste imeli res precej napornih nekaj dni. ste v tistih treh dneh vidli tolko kot prej v enem tednu :)
upam, da sta že spočita in da sta se že privadila na tukajšnji mraz, službo...
LP, Simona

Anonimni pravi ...

Jžšna kake macice. Jst bi se kr stisnala z obrazom na njihov buši. A so fajn meeeeehki? Ijjojjj!!!!

AndrejK pravi ...

Simona: ja, menda so bli tigri res vrhunec za vse...služba je bila že kar naslednjo jutro za oba, na mraz se pa še privajava....mam še tvoj čaj iz Laosa....nisem pozabu - sam ne vem kater motiv je tvoj :)

Eva: predvsem so ogromni in strah nas je blo vsakega 100%, je pa nekaj kar ne pozabiš....tukaj še nekaj fotk za 1000 bahtov :)

http://www.facebook.com/profile.php?id=1035699958&highlight#/photo.php?pid=229759&id=1035699958&ref=mf

gregac pravi ...

uuu, jaz tudi, jaz tudi
sta kakšnega prešvercala domov? :P

AndrejK pravi ...

Grega: mislim, da mata z Evo novo destinacijo za potovanje izbrano....Rim-Bangkok, od tam mini-bus - toyota hiace (vse predelane na plin - letijo ko žvali)in sta v 2 urcah tam, prespita v Bangkoku, si ogledata večerni pat pong, če pa je čas podaljšata še za teden ali dva....lahko pa greta kar po blogu....dan za dnem :)

Anonimni pravi ...

Mhm, jst sm takoj za to! Sam letos kr po blogu,... pa naslednje leto tut :D Pol pa boma mogla kam jo mahnat kej, ja :D