24 LKT Sever Tajske - Treking 2.dan - Na splavih

Po slonjih hrbtih smo se spakirali - vodotesno - in pripravili na spust po reki iz vasi do izhodišča prejšnjega dne, kjer smo pustili avtomobile.....žal zaradi skrbi pred vodo - povsem na mestu - pripenjam fotografije Andreja S., ki je bil toliko pogumen, da je svoj fotoaparat izpostavil potencialnemu plavanju. Lahko rečem le, da je bilo zelo zanimivo - milo rečeno - saj so splave pred našimi očmi kako uro pred spustom šele sestavili in zvezali iz bambusa na fotki spodaj,
ko si stopil nanj pa si bil takoj do gležnjev v vodi.....na dve prečni palici so zvezali našo prtljago in se podali s tokom v avanturo....

Na začetku je bilo še vse OK, razn dejstva, da smo bili do gležnjev v vodi, reka je bila mirna, počasi smo spoznavali naše naloge in položaje na splavu - primerna razdalja, ko se vodič zadere "rajt" mi odrivamo po desni in ko se zadere "left" po levi.
Kmalu so prišle brzice in lovljenje ravnotežja, ki niti ni bilo tako enostavno.... vodiči vse skupaj jemljejo zelo lahkotno in se trudijo zadeve dramatizirati, da se "gostje" malo bolj prestrašimo :)

Konec dober - vse dobro; prijetnega mladeniča smo sicer želeli pozdraviti na koncu z vesli, pa smo se zadržali.....verjetno se je le trudil zabavati turiste s špricanjem in zganjanjem afnarij.
Ob prihodu v izhodišče trekinga nas je čakalo kosilo - fried rice with "neki brez mesa" in dolga pot z jeep-i do mesteca Pai.

Ni komentarjev: