7-LKT Iz Tajske v Laos

Ker sem kr nekaj dni v zaostanku pisem danes 2 bloga da bom spet in time....ceprav smo tu 6 ur naprej, te cajt povozi, razdalje so enormne, prevoz bolj na izi.....in tak je bil tud trip iz Chiang maia do Luang Prabanga, kamor smo prisli z ladjico po Mekongu.
Na meji je vsakih 10 metrov passport check, tak da vem cifro na pamet (P008756...), sledilo je vkrcanje na eno izmed mnogih colnicov, bark, kjer smo preziveli dva dni (spali v hostlu na obali).


Prvi dan je bilo potovanje se kar zanimivo, najprej smo lovili zamujeni spanec, kasneje pa zaceli opazovati pokrajino ob znameniti reki Mekong po kateri smo pluli.

Scena se ne spreminja kej prevec, veliko t.i. speed boat-ov, ki so povsem turisticna domena, nase ladjice pa vozijo se kaj riza in drugih surovin, s katerimi zalagajo vasice ob poti. Spoznali smo tudi redukcijo - se pomnite tovarisi - v hostlu na obali ob 23h kurz slus do jutra. Pa ni blo panike.

Takole se je koncalo potovanje v Luang Prabangu.

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Uaaa, noro! No, vsaj brati ej super! Priden da se javljaš tako redno :D Dobr da imajo net :D Uživajte, upam da ni preveč naporno?

AndrejK pravi ...

Tale dva dni sem res hiperproduktiven, ker mamo pol spet ful nabit program, cez dve uri ogled mesta in pol 8 urna voznja v Wang wieng...morm izkoristit, pa itak bi lahk napisu 3 na dan, ker je tolk zanimivga...