15-LKT Siem Reap in Angkor Wat

Po vcerajsnji celodnevni voznji z avtobusom iz Phnom Pehna ni bilo volje za pisanje bloga. Danes pa sem se potrudil in po cesti brez razsvetljave naredil kakih 2000m, da lahko opisem 8.cudo sveta - Angkor Wat, verjetno vsem bolj znano po lokaciji kjer so snemali Tomb Raider z Angeliko. Iz hostla smo sli ze ob 5.00, da bi lahko obcudovali soncni vzhod. Ker je sonce vzslo cist mim templja prilagam tole fotko, ki je lepsa.
Sledili so ogledi templja, razlaga o zgodovini in izogibanje japonskim turistom (ceprav ni to nic v primerjavi s posastmi, ki prezijo pred templjem - vec v nadaljevanju).

Verjetno se najbolj spomnete prizora, ki so ga posneli v jungle templju - templju, ki so ga prerasla drevesa, njihove korenine pa so prekrile vhode v svetisca.

Vmes se ti pod nogami potikajo male opice, ki se sicer brigajo zase, so pa zelo zmuzljive, ko gre za fotografiranje - no, ce jih ujames pri hrani ni problema.

Sledila je voznja s tuk-tuk-om na kosilo in do naslednjega templja - z 214 glavami njihove boginje postavljenimi po celem templju.

Vhod v Angkor Wat pelje mimo zanimive dzungle....

in zbora zrtev min, ki ne zelijo prosjaciti, zelijo z delom zasluziti za prezivetje. Obogatel ne bojo.

Prav je, da razlozim tudi posasti v zgornjem tekstu: se ne pustijo slikati, stari so nekje okol 12 let in so nadlezni kot trop kobilic...ONE DOLAR MISTEEEEER!!! Non stop....pa se jih ne mors znebit.....pa razglednice, pa neke knjige, pa poln kica....
Skrajni cas za fotkanje soncnega zahoda in na vecerjo!
Jutri potujemo z ladjico v Batambang...ce bo cas, bo na blogu :)

3 komentarji:

Unknown pravi ...

Čaw! Glede na to, da mi je Selma pisala, da vas vse po vrsti napada driska ipd. sranje, vam kot človek iz biološke stroke priporičam, nej tisti, ki imajo težave spijejo pol litra coca-cola. Ta je tak močna, da vsi mikroorg. pocrkajo, ki bi utegniji povzročat neprijetnosti. Pa linuxa na pozabit. Lepo potovanje še naprej, selmina kolegica Nina

Anonimni pravi ...

Ej, a vas je res driska začela zdelvat??? Pa ja razkužite z alkijem? Aja, a Angeline ni blo :( ?

AndrejK pravi ...

Hej Nina! No, mal je blo res zgage-driske, pa nic hudga...coca-cola pravis...ok, bomo uposteval! Hvala!
Hej Eva! Angelika ni utegnila, mata neke opravke z mozekom...oskarji al neki podobnega :)