9-LKT Luang Prabang 2

Vceraj zjutraj smo si ogledali naravni park, kjer se borijo za ohranitev posebno redke vrste medvedov - mesanica med medvedom in jazbecom, ce se mene vprasa - park pa ima tudi izjemno lepe slapove in jezera. Ker je je temperaturno nihanje res veliko - ponoci 5 stopinj, podnevi vsaj 35- si nismo ravn predstavljali, da bo mozno tudi kopanje, pa vendar...nekateri so bili hitro v vodi.....Medvedi so zasciteni, ker so domacini verjeli, da je njihov zolc primeren afrodiziak in so jih imeli na kapalni infuziji v ujetnistvu.....

Popoldan je bil planiran ogled muzeja laoske kraljeve druzine, kjer se v parku da videti tudi pozlacen tempelj, v muzeju pa darila iz vseh koncev sveta.....glede na to, da je Laos komunisticna drzava s partijskim nacinom odlocanja, druge podobnosti z ex-yugo ali npr. Kubo ni....jim kr laufa, zal pa tudi vse bolj turisticno usmerjeno.
Pozlaceni tempelj, pred katerim se je potrebno sezuti
Park pred templjem in muzejem
Po menjavi 200 usd sem bil po dolgem casu spet miljonar - 1,6 mio kip-ov sem dobu ven, kar je obvezna oprema za nocno trznico, kjer smo imeli izdelano taktiko na ravni izkrcanja v Normandiji: en vsecen artikel spogajas na izhodisce, se zmenis kolko jih rabmo in na to sledi se group buy oz. discount....niso vedl kaj jih je zadelo.....lucky, lucky je odzvanjalo, ko smo zapuscali stante.....no, verjetno so vseeno zaluzili vsaj 300% :). Po takem dnevu lahko sledi le se....ja, res je BEER LAO!

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Sam tole bom rekla:" vse fotke so fenomenalne, ampak PRVA pa zmaga! Aaaaaaaaa, kaka scena!" Uživajta še za nas!

AndrejK pravi ...

hej, a si skoz online al kaj :)
Fotke so s tizga malega canona, ki ga mama istga ko vi2....za velikega nisem vzel kabla zraven...

Anonimni pravi ...

Ni važna mašina! Važna je vsebina :D
(ja skos sem gor, oz. na tvojem blogu, ker mi je tak noro spremljati dogajanje)